Translate this site

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ -ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ


Επένδυση σε ολοκληρωμένη διαχείριση της Αρώνια


Aronia melanocarpa (Michx.) Elliot

Η αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa), (Black Chokeberry) ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ένα πολύτιμο φαρμακευτικό είδος.
Η οικονομική σημασία της καλλιέργειας της αρώνιας είναι μεγάλη, διότι το κόστος καλλιέργειας είναι χαμηλό (τιμές τριετών φυταρίων 2-4 ευρώ), αποδίδει εισόδημα σε μικρό διάστημα (δύο έως τρία έτη μετά την φύτευση), η φυτεία διαρκεί μεγάλο διάστημα (έως 100 έτη), η καλλιέργεια θεωρείται βιολογική διότι δεν χρειάζονται λιπάνσεις, ραντίσματα και δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα ασθένειες.

Στην φωτογραφία συγκομιδή των καρπών της Αρώνια η οποία καλλιεργείται συστηματικά (και Βιολογικά) για τους καρπούς αλλά και για τα φύλλα της που συλλέγονται, και αποξηραίνονται για να χρησιμοποιηθούν ως αφέψημα. Οι καρποί μπορούν να διατεθούν ως νωποί ή κατεψυγμένοι, ενώ η μεταποίηση τους έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων όπως μαρμελάδες, χυμοί, αλκοολούχα ποτά, τσάγια και  φαρμακευτικά σκευάσματα.
Είναι είδος λιτοδίαιτο, και μπορεί να καλλιεργηθεί ευρύτατα σε διαφορετικά κλίματα (ξηρά ή υγρά) και εδάφη (αμμώδη έως πηλώδη, όξινα, ουδέτερα, αλκαλικά). Στην Ευρώπη, η αρώνια καλλιεργείται σε διάφορες χώρες (Ρωσία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Σουηδία, Δημοκρατία της Τσεχίας), και σε ευρεία έκταση στην Πολωνία. Ο καρπός της αρώνιας είναι βρώσιμος και εύγευστος (ιδιαίτερα μετά από επεξεργασία), και δύναται να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα σε μαρμελάδες, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην φαρμακοβιομηχανία, διότι περιέχει βιταμίνη C σε υψηλά επίπεδα.

Στην φωτογραφία αποξηραμένοι καρποί Αρώνια και φύλλα συσκευασμένα.
Η απόδοση σε καρπούς κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 10 κιλά/φυτό, ήτοι 1.600 κιλά/στρέμμα. Οι τιμές πώλησης των καρπών της αρώνιας στην διεθνή αγορά (Ευρώπη, Αμερική, Ρωσία, κλπ) κυμαίνονται από 4-6 ευρώ/κιλό οι νωποί και 5-7 ευρώ/κιλό οι κατεψυγμένοι.
Οι χυμοί από 7-8 ευρώ/λίτρο, το λικέρ από 10-20 ευρώ/λίτρο και το κρασί από 15-30 ευρώ/λίτρο.

Η καλλιέργεια της αρώνιας θα αποτελέσει μία νέα εναλλακτική καλλιέργεια για τους αγρότες και θα αυξήσει το εισόδημα, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα μαστίζεται από την Διεθνή και Ευρωπαϊκή κρίση, και οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων σταδιακά ελαττώνονται.

Η καλλιέργεια της αρώνιας είναι μια εναλλακτική πρόταση στο χώρο της γεωργικής παραγωγής και αποτελεί ένα καινοτόμο εδώδιμο και φαρμακευτικό είδος. Μεγάλο πλεονέκτημα της θεωρείται το χαμηλό κόστος παραγωγής και η υψηλή στρεμματική απόδοση. Οι κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Ελλάδας ευνοούν την ανάπτυξή της και η καθετοποίηση της παραγωγής δίνει υψηλή προστιθέμενη αξία στα μεταποιημένα προϊόντα.

Ζελέ γλυκό από αρώνια και στέβια!  (βιολογικό) Μια απόλυτη εναλλακτική πρόταση για διαβητικούς! 
Ο καρπός της αρώνιας, είναι βρώσιμος και εύγευστος (ιδιαίτερα κατόπιν επεξεργασίας) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα σε μαρμελάδες και σε χημικά εργαστήρια, διότι περιέχει μία πολύτιμη ουσία, την πεκτίνη. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη φαρμακοβιομηχανία, διότι περιέχει και βιταμίνη C σε υψηλά επίπεδα (15-30 mg στα 100 γραμμάρια). Τέλος, είναι πλούσιος σε πεκτίνη, η οποία μας προστατεύει και από τη ραδιενέργεια.

μαρμελάδα απο Αρώνια
Είναι μια ιδιαίτερη και κερδοφόρα καλλιέργεια αν προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο που είναι η επεξεργασία και μεταποίηση με σκοπό την παραγωγή ενός άριστου, γευστικού βιολογικού προϊόντος που μπορεί να τοποθετηθεί σε ράφι.
Η Αγροτικές Ευκαιρίες© στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Μελέτης, παρουσίασης της ολοκληρωμένης επενδυτικής  πρότασης από εξειδικευμένους ανά ειδικότητα επιστήμονες αναλαμβάνουν την Υποστήριξη στην Καλλιέργεια «με το κλειδί στο χέρι» της υποστήριξη σας στο αρχικό και σημαντικότατο στάδιο της καλλιέργειας (προμήθεια υλικού για φύτευση, εκπαίδευση, δυνατότητα και στο εξωτερικό) φάκελο για πιστοποίηση Βιολογικής καλλιέργειας, και μετά για τον πλήρη (κατόπιν έρευνας ) εξοπλισμό μιας βιοτεχνίας επεξεργασίας και τυποποίησης για παραγωγή τελικού προϊόντος.
Κάντε την διαφορά, φτιάξτε τον δικό σας «μύθο».
Και όχι μόνο!
Αλλά και με project Εξαγωγών για λογαριασμό σας και Μόνο!

χυμός Αρώνια

Βράσιμο (παστερίωση) καρπών Αρώνια για περαιτέρω επεξεργασία από βιοτεχνία.

Στο καζάνι για να γίνει μαρμελάδα!

Δείτε εδώ για επιδοτήσεις
Συσκευασία
Εξαγωγές


Οι Αγροτικές Ευκαιρίες©  αναλαμβάνουν  για ένα υποψήφιο επενδυτή:

Την αρχική μελέτη σκοπιμότητας, κόστους, διαδικασίας υλοποίησης, με ολοκληρωμένη παρουσίαση με προτάσεις και λύσεις (μόνο για εσάς).

Την ολοκληρωμένη μελέτη – έρευνας και αξιολόγηση προμηθευτών,  εξοπλισμού με συνεργαζόμενους επιλεγμένους συνεργαζόμενους επιστήμονες – πανελλαδικά - και την διαδικασία επίβλεψης με το «κλειδί στο χέρι» μιας φάρμας παραγωγής και μεταποίησης Αρώνια

Την κατάθεση μελέτης για επιδότηση, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-8818416

Αγροτικές Ευκαιρίες© 2013 - Αρώνια 

0 Response to "Επένδυση σε ολοκληρωμένη διαχείριση της Αρώνια"

Δημοσίευση σχολίου