Translate this site

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ -ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ


Με ή χωρίς μεσάζοντες στα ύψη η τιμες ..

Το Νευροκόπι έβγαλε τα μάτια του με τα ιδία του χεριά.  Άνοδο κατά 37,6% παρουσίασε η τιμή της πατάτας το φετινό καλοκαιρι σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με τον Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πολλοί ήταν οι παράγοντες που μετέτρεψαν την πατάτα σε... χρυσάφι. Η παραγωγή του 2012 ήταν εξαιρετικά καλή, και τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό η σοδειά ήταν πολύ μεγάλη.

Πέρυσι το χειμώνα για ένα κιλό πατάτα έδιναν μόλις 38 λεπτά του ευρώ, ενώ ο καταναλωτής την αγόραζε στο εμπόριο έως και 60 λεπτά του ευρώ. Το κίνημα της πατάτας έδωσε λύση στους παραγωγούς οι οποίοι διέθεταν απευθείας στον καταναλωτή έναντι 25 λεπτών του ευρώ το κιλό. Έτσι, ξεφορτώθηκαν το εμπόρευμα και τουλάχιστον δεν είχαν ζημία.
Ωστόσο, η παραγωγή του 2012 ήταν προβληματική με την  κακοκαιρία να πλήττει τις πατατοκαλλιέργειες, ενώ μειώθηκαν τα καλλιεργούμενα στρέμματα με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι πολύ μικρή.
 Βέβαια ο καταναλωτής την αγόραζε στο εμπόριο έως και 1,20 ευρώ.
Μάλιστα, φέτος  η πατάτα δεν διανεμήθηκε από το κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες" για τον απλό λόγο ότι οι παραγωγοί διεκδικούσαν τιμή 0,50 ευρώ το κιλό, δηλαδή ακριβώς διπλάσια από εκείνη του 2012! αρα το θεμα ειναι οτι τα κινηματα τι να τα κανει ο παραγωγος ?

Το Νευροκόπι , έβγαλε τα μάτια του με τα ιδία του χεριά …….
Γιατί να περιμένει ο παραγωγός τα κινήματα και να μην την πουλήσει μονός του … Ένας παραγωγός είναι επιχειρηματίας  , πρέπει να είναι μέσα στην αγορά να βρει πελάτες και να πουλάει … Αν κάθε παραγωγός είχε το πελατολόγιο του γιατί να είναι σαν τσίρκο στους δρόμους και περιμένει ένα κίνημα ..  Συν αθηνα και χειρα κινη , λενε παιδια .. Μην περιμενουμε παντα από τους αλους να μας πουλάνε τα προϊόντα μας, και εμείς με το καφεδάκι στο καφενείο  και τους αλβανούς στα χωράφια , αυτά πρέπει να κοπούν ..
Νομίζω ότι για την κυβέρνηση δεν είναι τίποτα να βγάλει ένα νόμο και κόψει τα κίνημα σε μια μέρα , πάρτε παράδειγμα την Ε.Ρ.Τ . Γιατί οι παράγωγη πρέπει  να βγουν σιγά στην αγορά , και να μαζέψουν πελάτες , γιατί τα κινήματα δεν είναι και ότι καλύτερο για την ανάπτυξη της χώρας . Κάνουν δουλεία αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα . Τα κινήματα Κανουν ένα λάθος .Βαλαν στο καταναλωτή ότι τα προϊόντα είναι παν φθηνα σε κόστος ξευτίλας.  Παιδιά δεν είναι έτσι. Απλά το Νευροκόπι είχε σημάνει κόκκινο συναγερμό ,η τα πετάμε, η τα πουλάμε στο κόστος.  Μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνια δεν είναι ιδία για τους παραγωγούς  … Εμείς καταλάβαμε ότι με το 0,25 που πουλούσε το Νευροκόπι της πατάτες ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ , έβγαλε τα μάτια του με τα ιδία του χεριά .…….

0 Response to "Με ή χωρίς μεσάζοντες στα ύψη η τιμες .. "

Δημοσίευση σχολίου